Friday, March 20, 2009

Sekiranya Tidak Ditolak Najib, UMNO Pula Akan Diburu Hantu Altantuya......


Walaupun Muhyidin Yassin kata permintaan Zaid Ibrahim meminta Yang di-Pertuan Agong tidak melantik Najib Razak sebagai perdana menteri adalah "tidak bertanggungjawab dan berniat jahat", namun Muhyidin sendiri pun tahu.

Sekiranya Najib tidak dotolak dan menjadi Petrdana Menteri, pasti 'hantu Altantuya' akan merasuk UMNO pula, setelah merasuk Najib dan Rosmah.

Apa tidaknya, takkan Muhyidin tak baca tentang kenyataan beramaran Sirul yang mengaku membunuh Altantuya. Kalau Muhyidin belum baca, disini diperturunkan salinan kenyataan tersebut yang dipetik dari laman Raja Petra;Memanglah dalam kenyataan beramaran Sirul diatas itu tidak ada menyatakan Najib yang suruh tembak, namun yang suruh 'jimatkan' Altantuya adalah Tuan Azilah.

Yang pasti bukan (sebagai contoh) Menteri Besar Terengganu Ahmad Said yang suruh Tuan Azilah dan Sirul tembak Altantuya.

Sebab, Ahmad Said tak ada kuasa nak arahkan Sirul. Ahmad Said cuma Menteri Besar Terengganu yang tidak ada kuasa arahkan polis.

Begitu juga Nik Aziz Menteri Besar Kelantan tak boleh arahkan Sirul dan Tuan Azilah, dia tak akan patuh kepada arahan, sekiranya Nik Aziz minta mereka tembak Altantuya.

Kedua-dua Menteri Besar Terengganu dan Kelantan itu tidak ada kuasa keatas Polis Di Raja Malaysia, sebab itu pegawai polis terutamanya Unit Tindakan Khas macam Sirul tidak akan patuh arahan 'gila' dan arahan 'mungkar' membunuh orang.

Walaupun arahan itu gila dan mungkar, mahu tidak mahu sebagai orang bawahan, Sirul kena taat kepada Tuan Azilah, yang lebih berpangkat darinya.

Tuan Azilah pula, takkan tiba-tiba sanggup buat kerja gila dan mungkar itu semata-mata kerana disuruh oleh Razak al-Baginda. Nak mapus ke pegawai polis tu tiba-tiba taat kepada suruhan orang yang tak kena mengena dengannya.

Pastilah Razak al-Baginda itu mempunyai hubungan yang rapat dengan hal ehwal keselamatan dalam negeri, dan akhbar Peranchis, Liberation telah pun mendedahkan, pertemuan Najib dan al-Baginda di kota Paris.

Eh....eh....... oh... mungkin plot Muhyidin satu-satu. Skripnya diatur babak demi babak.

Sekarang Muhyidin akan marah dan memberikan kenyataan pedas terhadap Zaid Ibrahim yang meminta YDA jangan memilih Najib.

Bila dia dah menang Timbalan Presiden nanti, dia punya lebih banyak kuasa.

Ketika itulah nanti dia akan gulingkan Najib, dengan menggunakan 'hantu Altantuya' !

Ha...ha....ha... bijak....bijak....

1 comment:

Edin said...

Najib adalah satu-satunya pemimpin negara paling memalukan di dunia....
menjatuhkan imej rakyat dan negara...
pegi mampuis la ngko najib!!!